В Україні зберігається високий ризик поширення поліомієліту

В Україні зберігається високий ризик поширення поліомієліту

Укрінформ
В Україні зберігається високий ризик поширення поліомієліту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

"В Україні ж ризик поширення поліомієліту зберігається на високому рівні, насамперед через недостатній (83%) рівень охоплення вакцинацією від цієї недуги", - повідомляє ЦГЗ.

З посиланням на оцінку Європейської регіональної комісії із сертифікації ліквідації поліомієліту установа зазначає, що є ризик передачі інфекції у випадку ввезення дикого поліовірусу або появи деривату вакцинного поліовірусу в 41 країні регіону. Ризик в Україні було віднесено до категорії високих. При цьому найбільш сприйнятливими до інфекції є діти віком до 5 років.

Читайте також: Обмеження через коронавірус призвели до спалахів поліомієліту та кору - ВООЗ

"За таких умов надзвичайно важливо підтримувати високий рівень охоплення щепленнями. Адже це єдиний надійний спосіб запобігти поліомієліту. Шістьох доз вакцини достатньо, щоби сформувався імунітет до поліомієліту до кінця життя", - підкреслюють у ЦГЗ.

Згідно з повідомленням, для формування колективного імунітету проти поліомієліту потрібно охопити щепленнями більше ніж 95% населення. ЦГЗ повідомляє, що в Україні є ефективні вакцини в достатній кількості, закуплені за кошти державного бюджету.

Читайте також: В Україну доставили вакцини для планових щеплень – на 20 мільйонів

Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання, яке спричиняє поліовірус. Хвороба вражає центральну нервову систему, спостерігається виникнення парезів та паралічів. Поліомієліт може закінчуватися смертю хворого.

Вірус поліомієліту поширюється від людини до людини через фекалії та слину, через заражену їжу та воду. Найбільш вразливими до поліомієліту є діти віком до 5 років. Поліомієліт невиліковний, але його поширенню можна запобігти шляхом вакцинації. Вакцину від поліомієліту вводять кілька разів, вона захищає людину впродовж усього її життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-