Верховний суд почав розгляд позову телеканалу «112» на запровадження санкцій

Верховний суд почав розгляд позову телеканалу «112» на запровадження санкцій

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд позову телеканалу «112-ТВ» на запровадження санкцій.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

«12 квітня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд справи № 9901/40/21 за позовом ТОВ «Телерадіокомпанія «112-ТВ», у якому оскаржено Указ Президента України від 2 лютого 2021 року №43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», відповідно до якого застосовано санкції до позивача», - зазначили у суді.

У судовому засіданні судді задовольнили клопотання позивача про відкладення розгляду справи та надання строку для ознайомлення з доказами й поясненнями, підготовленими третьою особою на стороні відповідача – Службою безпеки України.

Наступне судове засідання відбудеться 31 травня 2021 року о 14:00.

У суді нагадали, що позовна заява від «112-ТВ» надійшла 25 лютого 2021 року, а ухвалою від 2 березня було відкрито провадження у справі. Надалі ухвалою від 6 квітня 2021 року суд задовольнив заяву Служби безпеки України про продовження процесуального строку для подання до суду доказів і пояснень на позов ТОВ «Телерадіокомпанія «112-ТВ».

Зазначається, що на розгляді КАС ВС перебуває 10 позовних заяв, якими оскаржується Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"».

Читайте також: Суд арештував яхту Медведчука через заходи в окупований Крим

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їх власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих проросійських телеканалів.

За словами прессекретаря Президента Юлії Мендель, рішення про накладення санкцій на телеканали NewsOne, ZIK та «112» не має нічого спільного з наступом на свободу слова. Вона зазначила, що ці телеканали перетворилися на інструмент пропаганди, який використовується в інтересах держави-агресора, а також, що підтверджено фінансування цих каналів із Росії. Ці медіа, за словами Мендель, стали одним з інструментів війни проти України, тому заблоковані з метою захисту національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-