Останні три тижні екстрена меддопомога працює з піковим навантаженням

Останні три тижні екстрена меддопомога працює з піковим навантаженням

Відео
Укрінформ
В Україні екстрена медична допомога в середньому на добу приймає до 37 тисяч викликів, здійснює близько 17 тисячі виїздів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час онлайн-конференції, яка транслювалася на сторінці UNICEF Ukraine у Фейсбуці, повідомив керівник експертної групи з питань надання екстреної медичної допомоги Директорату медичних послуг МОЗ Олександр Данилюк.

"В середньому наразі відбувається 37 тисяч дзвінків на «103» за добу. Це надзвичайно велика кількість дзвінків. Це велике навантаження на нашу диспетчерську службу. В середньому виїздів бригад екстреної меддопомоги зараз здійснюється 17 тисяч на добу. З них 3,5 тис. пов’язані з підозрою чи підтвердженим випадком COVID-19. Це середній чи важкий ступінь перебігу COVID-19", - сказав Данилюк.

Також він поінформував, що в середньому госпіталізується понад 5 тисяч пацієнтів на добу, з них 2,2 тисячі пацієнтів з ускладненим COVID-19, «тобто там, де є покази до госпіталізації».

«Це історичні навантаження на екстрену меддопомогу», - заявив Данилюк.

Він зазначив, що історичні пікові навантаження на екстрену медичну допомогу спостерігалися в листопаді-грудні 2020, а також останні три тижні.

Втім, за словами Данилюка, ці показники різні в залежності від регіону. Зараз у Закарпатській, Івано-Франківській областях, де були жорсткі карантинні обмеження, відзначається тенденція до зниження і стабілізації ситуації. Пікові навантаження нині спостерігаються в центральних регіонах та в Києві, триває зростання навантаження на систему екстреної меддопомоги та загалом медичну систему на півдні та сході України, а також в деяких західних регіонах.

Читайте також: Уряд працює над збільшенням COVID-ліжок із киснем — Шмигаль

Також Данилюк поінформував, що в системі екстреної меддопомоги в залежності від регіону вакциновано від 5% до 15-20% працівників бригад екстреної меддопомоги.

Він закликав медпрацівників, попри те, що багато хто з них перехворів на COVID-19, не відкладати вакцинацію.

Читайте також: Коронавірус в Україні: столиця та 10 областей — на «червоному» рівні

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 8 квітня лабораторно підтверджено 1 803 998 випадків COVID-19, з них за добу - 19 419. Зокрема, захворіли ще 766 дітей та 480 медпрацівників. За минулу добу госпіталізовано 5092 особи; летальних випадків – 464.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-