Радуцький припускає, що документ про COVID-вакцинацію буде електронним

Радуцький припускає, що документ про COVID-вакцинацію буде електронним

Укрінформ
Документ про вакцинацію від COVID-19, імовірно, буде електронним.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна сказав народний депутат, голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Швидше за все, це буде якийсь електронний документ", - сказав Радуцький.

Він додав, що Україна дотримується міжнародних санітраних норм, але про введення паспортів вакцинації наразі не йдеться.

Читайте також: Українці стали частіше питати про вакцинацію у контакт-центрі МОЗ

"В світі провакциновано 0,88% населення, про які вакцинні паспорти можна говорити? Це більше медійна історія, ніж реальність. Якщо кожна країна буде вводити такий власний паспорт, то скільки часу займуть міжурядові угоди про визнання таких паспортів? Швидше за все, мова йде не про відмітку у міжнародному паспорті, а про те, що ми відкриваємо країну для тих, у кого є вакцинація", - сказав Радуцький.

Читайте також: МОЗ закликає записувати на вакцинацію своїх літніх родичів

На його думку, можливо, буде розвиватися практика видачі документа про вакцинацію, який застосовувався для відвідування країн, де була поширена жовта лихоманка.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу, 6 квітня, першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 15 585 осіб, з початку кампанії щеплено 320 265 осіб, з яких завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 2 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-