Приватна власність єдина врятує землі від перетворення на смітники - соціальний психолог

Приватна власність єдина врятує землі від перетворення на смітники - соціальний психолог

Укрінформ
Соціальний психолог Олег Покальчук вважає, що лише приватна власність на землю гарантуватиме догляд за нею і захистить від перетворення на смітники.

Таку думку Покальчук висловив в інтерв’ю Укрінформу, коментуючи створення нашими заможними співвітчизниками ландшафтних парків на свій не завжди ідеальний смак.

«Будівництво завжди краще за руйнування. А таке приватне будівництво, як парки, це дуже добре, бо люди роблять для себе, значить, будуть доглядати і охороняти. Приватна власність і добрі гайдуки з нагайками – це єдине, що може захистити землі від перетворення на смердючі смітники. А естетику якось переживемо», - сказав Покальчук.

Стосовно ставлення українців до «добрих багатіїв», соціальний психолог зауважив, що у нас «якесь дурнувате уявлення про еліту, як про клуб Святих Миколаїв з бездонними торбами соціальної допомоги».

Читайте також: Вирубка лісів та розкрадання надр: торік виявили майже 4,5 тисячі злочинів проти екології

Водночас він звернув увагу на те, що історія всіх країн має багато прикладів чорної невдячності людей до тих меценатів і доброчинців, хто робив їм добрі справи, у тому числі поліпшував життя матеріально.

Читайте також: Посилення боротьби з екологічними злочинами має бути серед пріоритетів - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, раніше Покальчук заявив, що в українському суспільстві існує три різних взаємовиключні запити на деолігархізацію: «грабувати награбоване», «щоб був порядок», і на справедливість, яка вища за закон. «Всі ці запити дійсно народні, й тому цілком ірраціональні», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-