Ієромонах з Києво-Печерської лаври став кліриком ПЦУ

Ієромонах з Києво-Печерської лаври став кліриком ПЦУ

Укрінформ
Колишній помічник голови відділу інформації і зв’язків з громадськістю Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, церковний публіцист і богослов УПЦ МП о. Інокентій (Підтоптаний) став кліриком Переяславсько-Вишневської єпархії ПЦУ.

Це відбулося 13 березня 2021 року, повідомляє Укрінформ із посиланням на Релігійну правду.

За словами клірика, свій крок він не вважає переходом, адже автокефалію надали не новостворенній Церкві, а стародавній митрополії Константинопольського патріархату, яка до 2018 року перебувала під адмініструванням РПЦ.

Він наголосив на невідворотності автокефалії Української церкви: «Православній церкві України був наданий Томос про автокефалію, і треба усвідомити, що ніхто цього документа не буде анулювати, ніхто його не відкличе, ніхто не спростує».

Ієромонах висловив сподівання, що інші священники наслідуватимуть його приклад. «Серед кліриків УПЦ МП більшість порядних, добрих священників, єпископів, але треба всім визначитись, з ким вони і чи бажають вони бути гідними громадянами своєї земної Батьківщини, щоб стати достойними громадянами Небесної Вітчизни», — сказав о. Інокентій.

Він також зазначив, що за два тижні перебування в Православній церкві України пересвідчився, що Божа благодать в ній присутня повною мірою. «Вірю, що пройде не так багато часу - і навіть найконсервативніші клірики і миряни УПЦ МП зрозуміють, що всім нам треба єднатись і йти далі шляхом становлення як Української церкви, так і Української держави», - зауважив ієромонах.

Нині о. Інокентій несе послух в єпархіальному монастирі Святителя Нектарія Егінського, а також співслужить священникам кафедрального Спасо-Преображенського собору у житловому комплексі «Ліко-град».

Ієромонах Інокентій (Підтоптаний Максим Васильович) народився 25 травня 1986 року в Одесі. 2001 року вступив на навчання до Миколаївського політехнічного технікуму, який закінчив з відзнакою 2004 року по спеціальності «Економіка підприємств». Того ж року вступив до Миколаївської філії Європейського університету на спеціальність «Банківська справа», який закінчив 2006 року з відзнакою.

2007 року вступив до Київської духовної семінарії УПЦ, а 2011 року був зарахований до Київської духовної академії.

Читайте також: Священник ПЦУ вважає, що дата святкування Великодня має об'єднувати всіх християн

15 березня 2012 року з благословення Блаженнішого митрополита Володимира прийняв чернечий постриг. 24 березня того ж року висвячений в сан ієродиякона, а 7 квітня 2013 року – в сан ієромонаха.

2015 року закінчив КДА зі ступенем кандидата богослов’я і був направлений на служіння до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, де ніс послух помічника голови відділу Інформації і зв’язків з громадськістю.

В листопаді 2020 року направлений у безстрокову відпустку за сімейними обставинами.

Фото: Lavra.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-