Акція на Банковій: суд обирає запобіжний захід Ратушному

Акція на Банковій: суд обирає запобіжний захід Ратушному

Укрінформ
Печерський райсуд Києва продовжив засідання з обрання запобіжного заходу активісту Роману Ратушному.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі у суді виступили сам активіст зі своїм адвокатом Євгенією Закревською.

Ратушний попросив суд не обирати йому запобіжний захід взагалі.

«Я тоді не зможу працювати, і мені доведеться або позичати гроші, або якимось іншим чином забезпечувати себе, і я поки що не розумію, як саме. Мені тоді доведеться залишити адвокаційну діяльність щодо Протасового яру, це унеможливить представництво інтересів моєї громади у судових процесах, яких є наразі 11, і унеможливить мою участь у судових процесах у справах Майдану», - пояснив активіст.

Також він зазначив, що якщо йому запобіжний захід все ж таки оберуть, то він просить передати його на поруки низці народних депутатів і інших осіб, які виявили таке бажання.

Читайте також: Заворушення на Банковій: суд обрав запобіжний захід активісту Євгену Строканю

Ратушний поінформував суд, що він брав участь в акції 20 березня під стінами Офісу Президента, але наголосив, що він не вчиняв дій, які йому інкримінує слідство.

Як повідомлялося, активісту та голові ініціативи "Захистимо Протасів яр" Роману Ратушному повідомили про підозру одразу після ефіру на одному із телеканалів.

23 березня на Фейсбуці заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка і на Ютуб-каналі Нацполіції було оприлюднено відеоролик про мітинг під ОП 20 березня, в якому стверджується, що організатори акції планували спровокувати насильство, а також вказано імена деяких учасників.

Ратушний обурився, що відеоролик містить його персональну інформацію: фото з підписом "Ратушний Роман Тарасович, голова громадської ініціативи "Захистимо Протасів яр". При цьому у кадрі, за його словами, "невстановлена особа у масці, з якою мене нібито порівнюють, жодних протиправних дій на відео не вчиняє".

Читайте також: Поліціянти вручили підозру вже п’ятьом учасникам акції під ОП

Відтак активіст вимагав припинити незаконне використання його зображення і згадування інформації щодо нього, видалити допис Геращенка і відео, а також спростувати недостовірну інформацію про нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-