Черкаський технологічний університет став членом Асоціації кавказьких ВНЗ

Черкаський технологічний університет став членом Асоціації кавказьких ВНЗ

Фото
Укрінформ
Черкаський державний технологічний університет став членом Асоціації кавказьких університетів, яка об`єднує 172 вищі навчальні заклади у різних країнах.

Підписання документів про членство відбулося в Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

«Ми стали 172-им членом Асоціації кавказьких університетів. Така співпраця передбачає обмін досвідом, обмін студентами, передовими академічними досягненнями. Це також крок до визнання наших дипломів іншими країнами», - розповів ректор ЧДТУ Олег Григор.

Читайте також: Бугров переміг на виборах ректора університету Шевченка

За його словами, ректори вищих навчальних закладів, які входять до Асоціації, зустрічаються що два роки для обміну досвідом. На останній зустрічі в Стамбулі було 150 ректорів. Наступна ж може пройти в Черкасах.

Президент Асоціації кавказьких університетів Рамазан Коркмаз у цьому зв'язку зазначив: «Ми раді, що Черкаський державний технологічний університет долучився до плеяди вищих навчальних закладів нашої Асоціації з 15 різних країн. Ми реалізуємо науково-освітню співпрацю за різними напрямками між ВНЗ з Туреччини, США, Азербайджану, Грузії, Ірану, Казахстану та інших країн. Скоро, найімовірніше наприкінці року, плануємо на базі ЧДТУ провести симпозіум».

Черкаський технологічний університет став членом Асоціації кавказьких ВНЗ / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

Нагадаємо: асоціація кавказьких університетів створена у 2011 році. Як зазначається на її сайті, з українських вищих навчальних закладів до неї входять Чернігівський національний технологічний університет, Мелітопольський державний педагогічний університет, Таврійський національний університет, Східноукраїнський національний університет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-