Українські судді та адвокати завітали до Туреччини з ознайомчим візитом

Українські судді та адвокати завітали до Туреччини з ознайомчим візитом

Фото
Укрінформ
Група суддів та юристів з різних регіонів України здійснила ознайомчий візит до Туреччини в рамках проєкту Institution Study Visit.

Про це повідомляє власкор Укрінформу в Туреччині.

«У групі, яка приїхала до Туреччини, - 35 суддів, адвокатів, юристів. Візит триває сім днів, програма передбачає відвідання Стамбула та Анкари. До пандемії ми здійснювали такі поїздки раз на 1-2 місяці. У період пандемії вдалося здійснити три поїздки, дві з них - до Туреччини», - розповіла представниця проєкту Institution Study Visit Соломія Дума.

Учасники проєкту переконані, що такі візити мають як навчальне, так і практичне значення.

Українські судді та адвокати приїхали в Туреччину з ознайомчим візитом / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

«Участь у проєкті беремо не вперше. У Туреччину приїхали з великим задоволенням. Сподіваємося на розширення кордонів взаємодії між нашими країнами. Бачимо, що дуже схожа правова система України та Туреччини, маємо потенціал для обміну практичним досвідом», - поділилася своїми враженнями суддя Господарського суду Запорізької області Наталя Зінченко.

«Ми зацікавлені отримати нові знання, новий досвід, аби після повернення додому втілювати їх у своїй професії. Зараз актуальним є відновлення довіри до суду в українському суспільстві. І ми зацікавлені у позитивних змінах у цьому напрямку, ознайомленні з досвідом інших країн», - розповіла суддя Господарського суду Запорізької області Наталя Колодій.

В Анкарі делегація провела зустріч із представниками Великих національних зборів (парламенту) Туреччини, ознайомилася з роботою Академії правосуддя. У Стамбулі гості з України вивчали особливості функціонування адвокатської компанії.

Читайте також: Туреччина надасть необхідну підтримку Кримській платформі - Шентоп

Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга зустрівся з українськими правниками в Анкарі.

«Кожна делегація залишає «слід», і хочемо чи не хочемо цього, впливає на образ України, її сприйняття, імідж та на двосторонні відносини загалом. Завжди приємно спілкуватися з делегаціями, які гідно представляють українську сторону та розмовляють зі співбесідниками однією мовою професіоналів», - поділився дипломат враженнями у Фейсбуці.

Проєкт Institution Study Visit спрямований на ознайомлення на практиці юристів і суддів України з правовими системами та інституціями провідних країн, зокрема США, Великої Британії, ФРН, Франції, Туреччини, а також роботою міжнародних організацій (Ради Європи, ЄСПЛ, ООН та інших).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-