Ветеранським госпіталям треба розширювати перелік послуг - заступник міністра

Ветеранським госпіталям треба розширювати перелік послуг - заступник міністра

Укрінформ
Госпіталям ветеранів війни потрібно розширювати перелік надаваних послуг і покращувати якість цих послуг, аби отримувати більше фінансування та розвиватися.

Про це в коментарі Укрінформу сказав заступник міністра у справах ветеранів України за напрямом медичного психологічного супроводу та професійної адаптації Ігор Безкаравайний, перебуваючи з робочою поїздкою в Харкові.

Він зазначив, що 27 існуючих госпіталів законтрактовані Національною службою здоров'я, але з огляду на те, що приймають саме таку відносно нечисельну категорію як ветерани, отримують недостатньо коштів.

"В чому проблема цих закладів? Маленький потік людей, мало послуг, тож вони отримують менше грошей, ніж до контрактування з НСЗУ. Тому їм потрібно розширювати кількість послуг, якість, залучати нових фахівців, тобто конкурувати в ринкових умовах, щоб люди зверталися до них", - сказав Безкаравайний.

При цьому заступник міністра зазначив, що є й інша проблема в діяльності госпіталів.

"Якщо подивитися статистику, яку нам надала Національна служба здоров'я, більшість людей, які обслуговуються у ветеранських госпіталях, це люди старшого віку. 60% - за 45 років, а половина з них - за 70. І тому питання - яким ветеранам надаються послуги? І, на жаль, дуже часто це питання викручується у політичний підтекст, що реформа погана і треба повернути бюджетне фінансування. А потрібно обирати якусь модель і розвиватися", - наголосив Безкаравайний.

Читайте також: Професійне навчання є важливим елементом соціальної адаптації ветеранів - Лапутіна

Він додав, що наразі стан госпіталів і рівень надання допомоги в них дуже різний. На переконання заступника міністра, одним з найкращих є заклад у Винниках на Львівщині, і практично не розвивається заклад в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-