В Україні торік затримали 400 нелегальних мігрантів

В Україні торік затримали 400 нелегальних мігрантів

Укрінформ
В Україні поліцейські спільно з прикордонниками за 2020 рік затримали 400 нелегальних мігрантів у складі 93 груп.

Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ розповів начальник Департаменту міграційної поліції Національної поліції України Сергій Пантелєєв, передає Укрінформ.

«За 2020 рік спільно з прикордонниками ми затримали 400 нелегальних мігрантів у складі 93 груп, які заїхали до нас, використовуючи різні схеми. Вони деякий час тут пожили, але потім зробили спроби переміститися в країни Євросоюзу», - поінформував Пантелєєв.

За його словами, переважну більшість нелегальних мігрантів становили громадяни Бангладеш, Туреччини, Афганістану та Індії.

Читайте також: СБУ «накрила» на Житомирщині друкарню, яка постачала документи нелегалам

«У цьому році вже затримано 21 групу, в них було майже 70 нелегальних мігрантів», - сказав представник поліції.

Окремо він повідомив, що торік правоохоронці склали більш як 78 тис. адмінпротоколів за правопорушення, вчинені іноземцями. За його словами, найбільшу їх кількість було скоєно громадянами Молдови, Азербайджану, РФ, Білорусі, Туреччини.

Читайте також: У кого не вимагатимуть ПЛР-тест для в’їзду в Україну – роз’яснення прикордонників

Як уточнив Пантелєєв, найчастіше це були такі правопорушення, як перевищення швидкості, керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння або без документів, а також дрібне хуліганство.

«Торік було повідомлено про підозру у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів близько 1700 іноземцям. Це пограбування, розбої, викрадення авто, крадіжки (квартирні та кишенькові в транспорті), навіть убивства і заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Найбільшу кількість таких злочинів зафіксовано на території Одеської, Дніпропетровської, Харківської областей та в Києві. В основному це громадяни Грузії, Росії, Азербайджану і Молдови», - поінформував Пантелєєв.

Читайте також: Адмінмежу з окупованим Кримом у лютому перетнули понад 27 тисяч осіб

Як повідомлялося, 9 березня в ДПСУ повідомили, що правоохоронці Одеської області викрили групу злочинців, які організували канал незаконного переправляння нелегальних мігрантів через державний кордон України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-