Шмигаль розповів, коли у кожній громаді мають з’явитися сучасні ЦНАПи

Шмигаль розповів, коли у кожній громаді мають з’явитися сучасні ЦНАПи

Укрінформ
Влада ставить перед собою завдання, аби за 2-3 роки у кожній територіальній громаді був сучасний центр надання адміністративних послуг.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми ставимо дуже чітке та амбітне завдання, аби за 2-3 роки такий центр був у кожній громаді, а люди могли отримувати якісні та зручні державні послуги», - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що уряд затвердив порядок та умови надання субвенції місцевим бюджетам на розвиток центрів надання адміністративних послуг. На це регіони цьогоріч отримають 231 млн грн.

Також Кабінет Міністрів затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). 

Читайте також: Цьогоріч планують відкрити шість нових ЦНАПів

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, порядком та умовами передбачено, що субвенція надається на будівництво, реставрацію, капітальний ремонт будівель та приміщень для розміщення центрів, у тому числі на завершення розпочатих у попередніх бюджетних періодах робіт з будівництва.

Крім цього, субвенція надається на облаштування будівель та приміщень, де розміщений центр, а також забезпечення центрів обладнанням для видачі паспортів, посвідчення водіїв, реєстрацію транспортних засобів, технічними та програмними засобами, електронними системами документообігу та інформаційної взаємодії.

Як повідомляв Укрінформ, у Державному бюджеті-2021 передбачено 231 млн грн на підтримку і створення Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в українських громадах.

Станом на 19 лютого 2021 року 584 територіальні громади не мають власного ЦНАП на своїй території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-