«Медзакупівлі» вже отримали понад половину ліків, придбаних коштом держбюджету-2020

«Медзакупівлі» вже отримали понад половину ліків, придбаних коштом держбюджету-2020

Укрінформ
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" станом на 19 березня отримало вже більше половини ліків, закуплених за рахунок коштів державного бюджету-2020.

Як передає Укрінформ, про це держпідприємство повідомило у Фейсбуці.

"Станом на 19 березня 2021 року на склад контрагента ДП «Медзакупівлі України», який надає комплекс логістичних послуг, надійшло медичних товарів на суму 2,092 млрд грн. Це - ліки та медичні вироби, які закуплені нами за централізованими програмами МОЗ України у 2020 році. З огляду на те, що вартість закуплених медичних товарів близько 4 млрд грн, в Україну вже доставлено більше половини продукції", - йдеться у повідомленні.

"Медзакупівлі" повідомляють, що до регіональних департаментів охорони здоров’я та медзакладів уже доставлені ліки та медвироби на суму близько 1,3 млрд грн. Переважно були розвезені товари за напрямами дитячої гемофілії, дитячої та дорослої онкології, антиретровірусної терапії, дитячого церебрального паралічу, серцево-судинних захворювань, розсіяного склерозу тощо.

Читайте також: «Медзакупівлі» ще не отримали необхідні документи для поставки китайської COVID-вакцини

"Частина закуплених нами ліків виробляється лише під замовлення, як-от лікарський засіб Сунітініб. Наразі ці препарати в процесі виготовлення та доставки в Україну. Ми плануємо отримати на склад та відвантажити в регіони всі закуплені нами товари до кінця літа", - додають у компанії.

Як повідомлялося, у 2021 році ДП "Медичні закупівлі України" проводитиме закупівлі ліків за рахунок коштів державного бюджету за 19 напрямками. Раніше держпідприємство розраховувало розпочати закупівлі у березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-