Біля відділку, куди привезли затриманого учасника акції під ОП, сталися сутички

Біля відділку, куди привезли затриманого учасника акції під ОП, сталися сутички

Відео
Укрінформ
Біля Печерського райвідділу поліції, куди привезли затриманого учасника суботньої акції під Офісом Президента, сталися сутички.

Про це повідомляє hromadske, передає Укрінформ.

Як зазначається, ті, хто прийшли підтримати затриманого Владислава Сорда (Стафійчука), хотіли завадити правоохоронцям вивезти його до ізолятора тимчасового тримання під Києвом.

«У підсумку під відділком виникли сутички, після чого до поліції прийшло підкріплення, вони застосували сльозогінний газ», - ідеться у повідомленні.

За інформацією видання, близько першої години ночі поліція таки вивезла Стафійчука з відділку й повезла до ІТТ. Як уточнив адвокат затриманого Дмитро Мазурок, йому інкримінують ч. 4 статті 296 (Хуліганство), санкція передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Читайте також: Замовники акції під ОП хотіли спровокувати поліцію, щоб звинуватити Президента – МВС

Як повідомлялося, поліція заявила, що затримала одного з найагресивніших учасників суботньої акції біля Офісу Президента, відкрито кримінальне провадження за фактом хуліганства.

За інформацією правоохоронців, затриманий - уродженець Вінниччини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Читайте також: Під Офісом Президента була зневага до протесту як такого - Подоляк

У суботу ввечері біля Офісу Президента відбулася акція на підтримку активіста Сергія Стерненка. Її учасники палили фаєри та кидали петарди, вимагаючи звільнити Стерненка, Антоненка та інших політв’язнів.

У бік будівлі Офісу Президента кинули близько 100 петард та запустили салют.

Протестувальники також намагалися підпалити табличку і розбили двері Офісу Президента, а всередину кинули запалений фаєр.

Фото: facebook.com/rok.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-