Перші пункти Системи авіаційної безпеки МВС запрацюють у квітні

Перші пункти Системи авіаційної безпеки МВС запрацюють у квітні

Фото, відео
Укрінформ
Уже у квітні на постійне чергування на Львівщині заступає льотна бригада Авіаційної системи МВС, а до осені такі пункти запрацюють по всій країні.

Як передає Укрінформ, про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сказав під час прямого ефіру програми «Свобода слова», повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Сьогодні наші лікарі роблять надзвичайну роботу - проводять надскладні донорські операції. Я не відповідаю за медичну частину цього процесу, але можу сказати стосовно технологічної частини. Вже з першого квітня у Львівському регіоні (це 7 областей - Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська і Чернівецька область) на постійне чергування заступає авіація МВС, а з першого травня таке ж чергування запроваджуємо в Київському регіоні (включає в себе Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та місто Київ). Далі приєднаються Черкаси та схід країни», - сказав Аваков.

За його словами, для розбудови авіаційної системи буде залучено французькі вертольоти Airbus Helicopters, базова модель Н145, а також великі гелікоптери Super Puma, але, на жаль, не всі вертолітні майданчики в лікарнях витримають таке навантаження.

Читайте також: У Авакова - категорично проти послаблення обігу короткоствольної зброї

"Наразі у нас працює чотири легкі гелікоптери Н145, які оснащені медичними модулями», - додав міністр.

Читайте також: В аеропорту «Бориспіль» провели антитерористичні навчання

Він зазначив, що Система авіації МВС буде займатися не лише питаннями медицини, але буде залучатися і під час рятувальних операцій, гасіння пожеж та окремих військових завдань.

Читайте також: В Україні створять систему аеромедичної евакуації

«Очікується, що свою роботу ми розпочнемо цієї весни з окремих регіонів, а вже восени будемо працювати по всій країні у тісній співпраці з медиками. На чергування стане 57 гелікоптерів Airbus – Н145, великі Super Puma та маневрові Н125, а також вітчизняні Мі-8 та Мі-2. До цієї кількості гелікоптерів додаємо літаки Антонов та Diamond. Це буде цілий вертолітний флот. Третій по величині і якості авіафлот у Європі», - зауважив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-