20 березня. Народний календар і астровісник

20 березня. Народний календар і астровісник

Укрінформ
Чому у цей день краще промовчати, ніж сказати грубе слово або побажати кому-небудь поганого

Сьогодні день весняного рівнодення. Він сповіщає про астрономічний початок весни. Настання весни наші пращури вважали святом, з великим нетерпінням очікували її настання (як і ми зараз!) і однаково урочисто відзначали його в різних частинах Європи та Азії..

А ще цього дня відзначається Міжнародний день щастя.

Якщо Ви навіть просто будете усміхатися, нехай на самоті і зовсім без причини, то м’язи подадуть сигнали у мозок, і вам дійсно буде радісно.

Цього дня іменинники Василь, Євген, Омелян, Микола, Павло, Антоніна, Євдокія, Катерина, Надія.

7 місячний день. Місяць в знаку Близнюки.

Символ дня – “Роза вітрів”. Це день роботи вербальної магії, тобто магії слова. У цей день краще промовчати, ніж збрехати, сказати грубе слово або побажати кому-небудь поганого. Можна отримати хворобу горла, голосових зв’язок або дихальних шляхів. Ці органи дуже чутливі цього дня.

Компроміси мало результативні й небажані. Взагалі, перш ніж щось сказати в цей день, треба гарненько подумати. Потрібно стежити за своєю мовою, уникати лайок і звільнятися від слів-паразитів.

В стосунках головне правило цього дня – більше слів про кохання, не скупіться на взаємні компліменти. Цей день також сприятливий для хірургічних операцій.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день в Києві був у 1942 році: --19.0, а найтеплішим у 1990 році +22,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-