Депутати ОПЗЖ планували взяти на поруки пропагандиста Дудкіна - джерело

Депутати ОПЗЖ планували взяти на поруки пропагандиста Дудкіна - джерело

Ексклюзив
Укрінформ
Народні депутати від фракції "Опозиційна платформа - За життя" за ініціативи депутата Іллі Ківи мали намір взяти прокремлівського пропагандиста Юрія Дудкіна на поруки під час розгляду апеляції, яку сьогодні мав розглянути Київський апеляційний суд.

Про це Укрінформу повідомило джерело в правоохоронних органах.

«Сьогодні мав відбутися розгляд апеляції про зміну запобіжного заходу – з арешту на альтернативний, не пов’язаний з позбавленням волі – по справі прокремлівсього пропагандиста Юрія Дудкіна. Депутати від партії «ОПЗЖ» за ініціативи Іллі Ківи підписали прохання віддати Дудкіна їм на поруки», - повідомило джерело.

Разом із тим, реалізувати це депутатам не вдалося, оскільки засідання суду було перенесено на 23 березня.

Як повідомляв Укрінформ, проросійському пропагандисту Юрію Дудкіну, якому 24 лютого СБУ оголосила про підозру, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. Відповідне рішення 25 лютого ухвалив Печерський районний суд м. Києва.

СБУ оголосила цьому «експерту» про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.111 (Державна зрада) та ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

У межах досудового розслідування слідчі СБУ встановили, що за завданням кураторів киянин створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів (групи в соціальних мережах, youtube-канали) та окремі блогери, які фінансувалися з РФ. На цих ресурсах пропагандист поширював замовний контент, у тому числі від своїх координаторів з російського «Первого канала» та агенції News Front.

Читайте також: Кремлівського пропагандиста Дудкіна арештували на два місяці - джерело

Дудкін особисто брав участь у прямих ефірах політичних ток-шоу на заборонених російських телеканалах. Там він не тільки сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, а й систематично отримував за це грошову винагороду від замовників.

За даними слідства, в інформаційній сфері «експерт» вчиняв дії на шкоду територіальній цілісності, обороноздатності держави та брав участь у проведенні підривної діяльності проти України з боку РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-