Сьогодні в Україні відновлюється видача дозволів на зброю - Клименко

Сьогодні в Україні відновлюється видача дозволів на зброю - Клименко

Укрінформ
В Україні із 18 березня відновлюється процес оформлення, видачі дозволів та перереєстрації дозволених видів зброї.

Про це у Фейсбуці поінформував голова Національної поліції Ігор Клименко, передає Укрінформ.

“18 березня відновлюється процес оформлення, видачі дозволів та перереєстрації дозволених видів зброї”, - йдеться у повідомленні.

Він уточнив, що відповідна служба все ще в процесі реорганізації, але продовжує роботу.

“Всі працівники цих підрозділів на період переформатування служби виведені поза штат. Робочий процес контролюють співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України”, - запевнив він.

Читайте також: У поліції викрили корупційну схему і закрили службу, що видавала дозволи на зброю

Клименко наголосив, що термін проведення службового розслідування, яке призупинило робочий процес, не враховуватиметься під час перереєстрації зброї, тож власники, яким потрібно продовжити дозволи на зброю, можуть не турбуватися - жодних штрафних санкцій не буде.

За його інформацією, наразі у Національній поліції напрацьовують алгоритм створення та налагодження роботи нового підрозділу, який займатиметься питаннями реєстрації та контролю за обігом зброї.

“У наших найближчих планах – передати повноваження для оформлення документів на отримання чи продовження дозволів на зброю в сервісні центри МВС України. Весь документообіг буде здійснюватися через електронну базу. Це зведе до мінімуму можливість корупційної складової під час цього процесу. Крім того, створюється Єдина база даних зареєстрованої зброї”, - зазначив Клименко.

Читайте також: Короткоствольна зброя в Україні ще кілька років залишиться під забороною - депутат

Він уточнив, що Нацполіції потрібен час на організацію роботи, перерозподіл повноважень, розробку необхідного програмного забезпечення, і це точно займе декілька місяців точно, “бо це величезний обсяг роботи, який потребує додатково відповідних рішень Кабінету Міністрів України та Міністерства внутрішніх справ”.

“Але ми докладемо всіх зусиль, щоби процес переформатування дозвільної служби пройшов ефективно і максимально швидко”, - повідомив Клименко.

Як повідомлялося, раніше голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що внутрішня безпека Національної поліції викрила корупційну схему видачі дозволів на зброю за участю співробітників НПУ, і відповідна дозвільна служба розформована.

За його словами, внутрішня безпека Нацполіції викрила 9 співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі, і серед них - посадовці Центрального апарату НПУ та працівники у регіонах.

Читайте також: У Авакова - категорично проти послаблення обігу короткоствольної зброї

1 березня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що у МВС планують зняти з Нацполіції функцію видачі дозволів на зброю і передати такий функціонал на інші структурні підрозділи міністерства.

2 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що в нашій країні короткоствольну зброю мають мати виключно співробітники правоохоронних органів, яким це потрібно по службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-