В Україні стартувала соціальна кампанія «Пристібайся – не жахайся»

В Україні стартувала соціальна кампанія «Пристібайся – не жахайся»

Відео
Укрінформ
Національна поліція України і Консультативна місія ЄС в Україні запустили кампанію із підвищення безпеки дорожнього руху «Пристібайся – не жахайся».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогоднішня інформаційна кампанія, яку ми запроваджуємо, з Консультативною місією Європейського Союзу, має на меті попередження травматизму населення. Пристібання пасками безпеки — це елементарна, але важлива річ для безпеки пасажира і водія”, - сказав на пресконференції заступник глави Національної поліції Олександр Фацевич.

За його словами, серед міст, де проходитиме така інформаційна кампанія - Київ, Львів, Маріуполь, Харків, Одеса.

Зі свого боку перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький уточнив, що метою інформаційної кампанії є зберігання життя і здоров'я людей. “Паски безпеки рятують життя у дуже багатьох ситуаціях”, - зазначив він.

Під час інформаційної кампанія правоохоронці будуть приділяти велику увагу роботі з дітьми. “Наразі у наших планах є охоплення більше 350 шкіл і понад 22 тисяч учнів, де ми проводитимемо цю компанію”, - уточнив представник Департаменту патрульної поліції.

На пресконференції також показали кілька відеороликів, які використовуватимуться для просування кампанії. Відбувся показ симуляторів ДТП, де можна відчути, що відбувається з людиною у транспортному засобі під час зіткнення і чому пристібатися — важливо. Такі симулятори працюватимуть у рамках кампанії в демозонах кількох міст України.

За словами Білошицького, у Києві ознайомитися із такими симуляторами можна 20 березня на Контрактовій площі: там з 12 до 16 години патрульні показуватимуть роботу пристрою.

Читайте також: Першим водіям-порушникам вже виписали нові штрафи

У заході також взяв участь заступник голови Консультативної місії ЄС в Україні Фредрік Весслау.

Як повідомлялося, інформаційна кампанія із захисту прав споживачів фінансових послуг проходитиме в березні-травні 2021 року в усіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-