Уряд змінив порядок проведення конкурсу на держслужбу

Уряд змінив порядок проведення конкурсу на держслужбу

Укрінформ
Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.

Як передає кореспондент Укрінформу, постанова «Про внесення змін у додаток 19 до порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби» була ухвалена на засіданні Кабінету Міністрів України.

“Акт вносить зміни до переліку посад, пов'язаних з питаннями державної таємниці, мобілізаційної підготовки, оборони та національної безпеки, на зайняття яких може проводитися закритий конкурс (додаток 19 до порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 р. № 246)”, - пояснив рішення міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у Телеграмі.

За його словами, з цього переліку посад виключаються конкретні найменування посад у Службі зовнішньої розвідки та Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Натомість перелік доповнюється загальним положенням із вказівкою на посади державної служби розвідувальних органів України, що визначені їх штатами i не належать до кадрового складу цих органів. Це положення буде актуальним для усіх розвідувальних органів.

Як повідомлялося, 17 березня Національне агентство України з питань державної служби (НАДС) розпочало перші конкурси на посади державної служби категорії «А».

Читайте також: Уряд найближчим часом оголосить 115 конкурсів на держслужбу

З початком карантину 91 держслужбовець категорії «А», а також десятки тисяч службовців інших категорій були призначені на посади за спрощеною системою, за результатами співбесід на умовах контракту.

6 березня 2021 року набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення конкурсів на зайняття посад держслужби та інших питань держслужби» (№ 1285).

Відтак усі державні службовці, призначені впродовж дії карантинних обмежень, мають пройти конкурсний відбір, щоб підтвердити свою фаховість і компетентність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-