Зеленський затвердив Національну молодіжну стратегію до 2030 року

Зеленський затвердив Національну молодіжну стратегію до 2030 року

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський затвердив Національну молодіжну стратегію до 2030 року.

Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави, передає Укрінформ.

У документі зазначається, що стратегію затверджено “з метою забезпечення створення додаткових можливостей для становлення, розвитку та підвищення рівня конкурентоспроможності молоді, реалізації її конституційних прав і свобод, утвердження у молодіжному середовищі здорового способу життя, сприяння ініціативі та активності молодих громадян в усіх сферах життєдіяльності суспільства й держави”.

Читайте також: Підписання меморандуму про співпрацю задля розвитку молодіжних програм в Україні

Згідно з указом, Кабінет Міністрів має забезпечити розроблення за участю представників державних органів, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства та затвердити впродовж місяця державну цільову соціальну програму «Молодь України» на 2021 — 2025 роки.

Обласним і Київській міській державним адміністраціям доручено розробити місцеві цільові програми сприяння становленню та розвитку молоді на 2021 — 2025 роки.

У пресслужбі ОП розповіли, що документ передбачає створення умов для посилення самостійності молодих людей, формування у них навичок здорового способу життя, розвитку фізичної культури, здорового харчування тощо.

За словами Президента, у центрі уваги стратегії – молодь, яка визнається творцем як власного майбутнього, так і майбутнього всієї країни. Держава ж, на його переконання, має стати сучасним та інноваційним сервісом для молоді, щоб кожна молода людина мала бажання й можливості реалізовувати свій потенціал в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-