Зеленський підписав закон про ветеринарну медицину

Зеленський підписав закон про ветеринарну медицину

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про ветеринарну медицину», ухвалений парламентом 4 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

“Документ удосконалює законодавство України в галузі ветеринарної медицини, зокрема визначає засади діяльності у сфері захисту здоров'я та благополуччя тварин, ветеринарної практики, виробництва та застосування ветеринарних препаратів, а також обігу побічних продуктів тваринного походження”, - розповіли в ОП.

Закон передбачає ліцензування виробництва та імпорту ветеринарних лікарських засобів, а також державну реєстрацію виробництва ветеринарних лікарських засобів, їхньої обігу та застосування.

Читайте також: У Франції до COVID-вакцинації пропонують залучати ветеринарів

У документі також визначаються хвороби тварин, що підлягають повідомленню, та передбачено моніторинг хвороб тварин.

Окрім того, закон визначає основні засади забезпечення благополуччя тварин під час утримання та передбачає відповідальність операторів ринку за порушення вимог законодавства про ветеринарну медицину та благополуччя тварин.

Таким чином створюється комплексна та зручна у користуванні законодавча основа для ветеринарно-санітарних заходів, яка відповідає положенням Угоди про асоціацію з ЄС.

Впровадження цього закону сприятиме покращенню ветеринарно-санітарної та епізоотичної ситуації в державі, підвищенню ефективності державного управління системою ветеринарної медицини, покращенню умов господарювання в галузі тваринництва, нарощенню експорту живих тварин, продуктів тваринного походження та ветеринарних препаратів з України.

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 лютого ухвалила в другому читанні та в цілому закон «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин». Документ підтримали 305 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-