Посол Ізраїлю: Живемо у «суспільстві фаст-фуду», де ніхто не перевіряє фактів

Посол Ізраїлю: Живемо у «суспільстві фаст-фуду», де ніхто не перевіряє фактів

Укрінформ
Боротьба з фейками у сучасному світі інформаційного "фаст-фуду" має базуватися на моніторингу, визначенні цільових груп дезінформації і побудові та втіленні алгоритмів протидії з використанням соціальних мереж.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон у відеовиступі під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм".

Як приклад дипломат навів досвід Ізраїлю з протидії кампанії дезінформації щодо вакцинації, до розкручування якої Росія доклала багато зусиль, і якій повірило багато ізраїльтян.

"Зараз ми живемо у "суспільстві фаст-фуду", де ніхто не перевіряє фактів. Ми тоді в першу чергу поставили питання "що робити - говорити про факти, що вакцина хороша, чи обрати щось інше, щоб протистояти дезінформації?" Ми обрали інше. По-перше, моніторинг - подивилися, які фейки поширюються, про що вони говорять... Потім визначили, на кого це розраховано, цільові групи цієї дезінформації", - сказав Ліон.

Читайте також: Ткаченко розповів про «м’яку силу», яка може розбити вал дезінформації з РФ

Він розповів, що фейки стосовно вакцинації в Ізраїлі переважно розповсюджувалися арабською і російською мовами, тому, щоб протистояти цій дезінформації, влада звернулася до відомих людей, які розмовляють ними, щоб вони висловлювали свої думки в ТікТоку, Фейсбуці, Твіттері, Інстаграмі і в Ютубі.

"Вони не по телебаченню це розказували і не в газетах - люди вже цього не дивляться і не читають, всі сидять у соціальних медіа, і треба бути присутніми там і говорити не про факти... Ви повинні знайти людей, які знають, як розбудувати алгоритми, щоб визначити, де проблема, що правда і що неправда... Ми живемо у світі, де дуже важко викладати власне факти, тому що фактам більше ніхто не вірить", - констатував посол Ізраїлю.

Читайте також: Центр протидії дезінформації буде на базі РНБО — Єрмак

Як повідомлялося, в Україні у березні має розпочати роботу Центр протидії дезінформації. Планується, що він дасть змогу ефективно відпрацьовувати маніпуляції й фейки, які поширює країна-агресор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-