Дробович про 8 березня: Багато хто не сприймає цю «радянщину»

Дробович про 8 березня: Багато хто не сприймає цю «радянщину»

Укрінформ
В Україні завершується робота над законопроєктом про свята і пам'ятні дати, триває його громадське обговорення.

Про це розповів голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович в ефірі телеканалу "Україна 24", повідомляє Укрінформ.

"Під час громадського обговорення всі зможуть взяти участь і розібратися, хочуть вони неробочий день чи не хочуть. Але українці люблять вихідні, тому, скоріше за все, будуть за вихідний", - сказав Дробович.

Читайте також: Таран — про жінок в армії: Командир, пілот і танкіст - більше не експеримент, а повсякдення

Він також висловив думку, що вихідний день на 8 березня виглядає "нелогічним", оскільки це був день боротьби за трудові права жінок.

"Позиція Інституту така – якщо це був день, зокрема, боротьби за трудові права жінок, то вихідний день у день перемоги трудових прав жінок виглядає дуже нелогічно. Тому це не обов'язково має бути вихідний день", - зазначив голова УІНП.

Водночас, Дробович вважає, що скасування вихідного на свято 8 березня – "не настільки принципова тема як те, якими сенсами його наповнювати".

Читайте також: Зеленський привітав українок з 8 березня: Мрійте, досягайте мети і змінюйте світ

"Питання, чи сповідувати традиції радянської людини – "весна, краса"?.. Ні, це не сприймають багато хто, до речі, не сприймають і люди старшого віку цю радянщину", - додав він.

Як повідомлялося, в Україні та світі 8 березня, відзначається Міжнародний жіночий день. У 1977 році Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції закликала всі держави проголосити відповідно до їхніх історичних і національних традицій будь-який день року Міжнародним днем прав жінок і миру, створювати сприятливі умови для викорінення дискримінації жінок і для їхнього повного й рівноправного залучення до соціального розвитку. Це рішення ухвалили після закінчення Міжнародного року жінки (1975) і Десятиріччя жінок ООН (1976–1985), які раніше були проголошені Генеральною Асамблеєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-