За пів року планують завершити ремонт приймальних відділень у 210 лікарнях - Шмигаль

За пів року планують завершити ремонт приймальних відділень у 210 лікарнях - Шмигаль

Укрінформ
З 2020 року в опорних лікарнях відремонтовано 83 приймальних відділення, у першому півріччі 2021 року планується завершити такий ремонт у 210 лікарнях.

Про це на засіданні уряду сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

«Запустили ініціативу Президента “Нові лікарні”, згідно з якою ремонт приймальних відділень в опорних лікарнях навіть попри коронавірус було розпочато, вже зараз відремонтовано 83 таких відділення, для них закуповується нове обладнання. У першому півріччі ми плануємо завершити ремонт і наповнення обладнанням всіх 210 приймальних відділень, які є в цій програмі», - сказав Шмигаль.

Він також нагадав, що було розширено урядову програму “Доступні ліки”. “Тепер за цією програмою можна отримати близько 300 препаратів за 2020 рік, до програми долучилися ще 500 тисяч людей, рецепти стали електронними, а гроші тепер ходять за пацієнтами в аптеку”, - додав Шмигаль.

Читайте також: У Виноградові відкриють сучасне приймальне відділення райлікарні - фото

Як повідомляв Укрінформ, урядова програма «Доступні ліки» діє з 2017 року. З 2019 року програма адмініструється Національною службою здоров'я. В її межах держава відшкодовує вартість лікарських засобів для первинної і вторинної профілактики та лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу. Програма працює на амбулаторному рівні і дозволяє зробити лікування хронічних захворювань більш доступним.

Електронний рецепт на ліки в межах програми виписує лікар первинної ланки, з яким пацієнт уклав декларацію.

Читайте також: «Доступні ліки»: українці можуть отримати безкоштовно 93 препарати

Отримати ліки пацієнт може в аптеці, яка бере участь у програмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-