Степанов: Плануємо влітку вийти на 5-7 мільйонів щеплень щомісяця

Степанов: Плануємо влітку вийти на 5-7 мільйонів щеплень щомісяця

Укрінформ
З урахуванням графіка постачання в Україну вакцин від COVID-19 МОЗ планує вийти на 5-7 млн щеплень за місяць на 3-4-му етапах вакцинації, намічених на літо.

Як передає Укрінформ, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

“На 3-4-му етапах наші потужності - це 5-7 млн вакцинацій на місяць... Виходячи з нашого графіка постачання вакцин - якщо він не буде зриватися - ми плануємо влітку вийти на такі цифри. Але знову ж таки, потрібно, щоб усі виконували зобов’язання відповідно до тих договорів, які у нас укладені. У нас план, щоб у цьому році бажано, до листопада, ми дали доступ (до вакцинації - ред.) всім без винятку громадянам”, - розповів Степанов.

Читайте також: У МОЗ розраховують уже цього тижня робити до 10 тисяч COVID-щеплень за день

Очільник МОЗ нагадав, що згідно з інформацією від глобальної ініціативи COVAX, постачання в Україну першої партії вакцини Pfizer планувалося на середину лютого, але згодом його перенесли на початок березня.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield розробки Oxford/AstraZeneca, виробленої на потужностях Serum Institute. До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цього препарату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-