За програмою протидії домашньому насильству створять 450 служб підтримки

За програмою протидії домашньому насильству створять 450 служб підтримки

Укрінформ
Державна програма запобігання та протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі передбачає створення 450 спеціалізованих служб підтримки постраждалих.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство соціальної політики.

"Державною програмою передбачено розширення мережі, зокрема додатково буде створено 450 спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб (притулків, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, денних центрів соціально-психологічної допомоги/спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування)", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, вперше будуть розроблені типові програми для постраждалих осіб та відповідні програми для дітей-кривдників з методичними рекомендаціями їх виконання, форми статистичної звітності. До 2022 року передбачено оновлення Державних стандартів щодо забезпечення включення до компонента дошкільної, початкової, середньої, професійної, вищої освіти положень ціннісних орієнтирів ненасильницької поведінки.

Читайте також: В Україні затвердили програму протидії домашньому насильству

У Мінсоцполітики зазначили, що кожного року 125 осіб будуть проходити психологічні програми підготовки суддів, прокурорів, адвокатів, слідчих по реалізації норм права в інтересах постраждалої дитини з урахуванням міжнародних стандартів та рекомендацій. Вже у 2021 році передбачено проведення судових засідань у дружньому до дитини оточенні.

Як повідомлялося, 24 лютого Кабінет Міністрів затвердив державну соціальну програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на 2021-2025 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-