Революція Гідності: у Києві пікетували СБУ, а Янукович поїхав до Путіна в Сочі

Революція Гідності: у Києві пікетували СБУ, а Янукович поїхав до Путіна в Сочі

Укрінформ
7 лютого 2014 року, під час Революції Гідності, активісти знову пікетували будівлю Служби безпеки України.

Близько тисячі осіб вимагали від керівництва відомства розібратися з сепаратистськими заявами Верховної Ради Криму, викраденнями людей в Україні і зупинити політичні переслідування активістів, повідомляє Укрінформ.

Інший мітинг пройшов під стінами Генеральної прокуратури. Люди вимагали звільнити їхніх побратимів-арештантів та порушити кримінальні справи проти правоохоронців, винних в побитті майданівців.

Читайте також: Революція Гідності: цього дня у Будинок профспілок підкинули вибухівку

Ще один пікет українці провели у Вашингтоні. Там представники діаспори організували перед посольством України в США акцію, у ході якої частина мітингувальників лягли на тротуар, накрившись українськими прапорами, тоді як інші тримали в руках фотографії загиблих і покалічених активістів Євромайдану і побитих журналістів. Акція пройшла під час урочистої вечері в посольстві, у якій брали участь народні депутати від Партії регіонів Сергій Клюєв і Олена Бондаренко.

Читайте також: Революція Гідності: за два місяці від репресій постраждали понад 1700 активістів Майдану

7 лютого у Сочі відкрились XXII Зимові Олімпійські ігри. На церемонії відкриття був присутній і Віктор Янукович. Цього ж дня він провів кілька зустрічей - з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером. Віктор Янукович закликав міжнародні організації приєднатися до проведення конституційної реформи в Україні. У ввечері Янукович зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним. Деталі зустрічі не розголошувались. Однак більшість спостерігачів зійшлася на думці, що мова йшла про надання Україні фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-