Замовляти «Спутник V» немає жодних підстав - гендиректор Медзакупівель

Замовляти «Спутник V» немає жодних підстав - гендиректор Медзакупівель

Укрінформ
Для замовлення російської вакцини від коронавірусу немає жодних підстав, оскільки в цьому сегменті є дешевші та надійніші препарати.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку написав гендиректор ДП «Медичні закупівлі України» Арсен Жумаділов.

Він назвав сумнівним процес розробки та випробувань вакцини-кандидата «Спутник V», адже «московський Інститут Гамалеї розпочав розробку одним з останніх, але оголосив про успішне завершення другої фази випробувань першим влітку минулого року». При цьому, за його словами, з третьої фази розробник досі не вийшов з оприлюдненими результатами.

Жумаділов також зазначив, що покладатися на державну російську організацію в умовах російської збройної агресії проти України в питанні забезпечення епідемічного благополуччя -  «це невігластво, як мінімум».

Читайте також: Будапешт відмовився від російської COVID-вакцини

Водночас він указав, що у сегменті векторних вакцин (до яких належить і російська вакцина-кандидат), є значна конкуренція: на різних етапах розробки перебувають 18 виробників по всьому світу. Серед них - авторитетні компанії AstraZeneca, Johnson&Johnson та інші. При цьому AstraZeneca вже має дозвіл на використання в низці країн включно із Великою Британією.

«Тобто наразі для замовлення російського продукту, в сегменті якої є дешевші, ефективніші, надійніші вакцини, немає жодних раціональних підстав», - підсумував гендиректор Медзакупівель.

Читайте також: Прем’єр Албанії вимагає вибачень від посольства РФ через «Спутник

Як повідомлялося, у середині серпня Володимир Путін оголосив про реєстрацію першої в Росії вакцини проти коронавірусу, розробленої НДЦ епідеміології та мікробіології імені Гамалії. Вона отримала назву «Спутник V».

Світові експерти висловили сумнів у дієвості цієї вакцини.

МОЗ України заявив, що ніяких переговорів на державному рівні про закупівлю або отримання російських вакцин проти коронавірусу не ведеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-