У мерів-відмовників продовжується виборчий процес — Степанов

У мерів-відмовників продовжується виборчий процес — Степанов

Укрінформ
У мерів міст, які відмовилися вводити карантинні обмеження на вихідні дні, продовжується виборчий процес, вони намагаються завоювати популярність.

Як передає Укрінформ, таким чином прокоментував заяви мерів низки міст в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Вони у виборах знаходяться. У них вибори, вони думають не за людей, а за електорат, це різні речі. Їм треба голоси, їм треба бути популярними. Тому вони це роблять. Вони не думають про життя і здоров’я людей. Я їм раджу перед тим, як приймати такі рішення поїхати зі мною (до лікарень — ред.) ... Ці заходи, які ми вводимо, я навіть не говорю про юридичну складову, бо суто юридична складова — це (введення карантинних обмежень — ред.) саме повноваження Кабінету міністрів згідно законодавству України, перш за все закону про захист від інфекційних хвороб. А повноваження і зобов'язання органів місцевої влади, не просто дотримуватися, а контролювати дотримання карантинних заходів . Все що вони можуть робити згідно закону — це посилювати ці заходи, а займатися анархією — точно не можуть”, - сказав Степанов.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Кабінет міністрів ухвалив рішення відмовитися від адаптивного карантину та встановитит на території всієї країни обмеження "помаранчевого рівня", також з 14-15 листопада по 30 листопада вводиться карантин вихідного дня.

Читайте також: Карантин вихідного дня не вплине на проведення другого туру виборів — ЦВК

Станом на 13 листопада в Україні лабораторно підтверджено 11 787 нових випадків захворювання на COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло – 512 652 особи.

В той жде час в четвер та п'ятницю низка міст , серед яких, Львів, Одеса, Черкаси, Крамторськ та інші, заявили, що не будуть запроваджувати карантинні обмеження на вихідні дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-