«Усе, 2020, я здаюся»: реакція соцмереж на резонансне рішення КСУ

«Усе, 2020, я здаюся»: реакція соцмереж на резонансне рішення КСУ

Оновлено
Укрінформ
27 жовтня КСУ визнав неконституційним відкритий доступ до декларацій в Єдиному державному реєстрі. Як сприйняли це рішення соцмережі - в нашому огляді.

"Зараз Конституційний суд поставив себе вище всіх громадян України. Він став не запобіжником в інтересах народу, він узурпував владу народу - бо його рішення позбавлені жодного сенсу, окрім кругової поруки та виконання замовлень проросійського лоббі", - коментує ексдепутат Сергій Лещенко.

Головред "Української правди" Севгіль Мусаєва нагадує: "4 роки, приблизно в ці дати, відкрили реєстр електронних декларацій. І мільйони українців дізналися про мощі, задекларовані церквою, кілограми кеша і колекції вогнепальної і холодної зброї".

"А чи не вийде так, що хтось заїде до міської ради на Ланосі, а виїде на Мерседесі", - цікавиться нардеп Ірина Геращенко.
"Мені особисто боляче, що серед суддів Конституційного суду, які знищили е-декларування - ті двоє, яких привів на посади Євромайдан. Ігор Сліденко (був рекомендований партією "Свобода") та Сергій Сас ("Батьківщиною") вдягнули мантії найвищого суду у березні 2014 року, коли Віктор Янукович втік до Росії і його угруповування, у тому числі у Конституційному суді, розвалилося", - зауважує політик Єгор Соболєв.
Тезово ситуацію розклав журналіст Денис Казанський.
Міністр юстиції Денис Малюська вважає законопроєкт Президента України про перезавантаження Конституційного Суду України політичним рішенням, яке має право на існування.
 
Олександр Данилюк вважає рішення Володимира Зеленського щодо розв'язання кризи пов'язаної з останніми рішеннями КСУ ризикованим, але правильним.
Нардеп Сергій Рахманін:
"Все, 2020, я здаюсь. Що далі?", – пише блогер Роман Шрайк. 

"Конституційний суд став колективним молодшим братом Віктора Януковича", - зазначає ексдепутат Мустафа Найєм.
"Це вже не жарти", - попереджає дипломат Костянтин Єлісєєв.
"Безвіз не анулюється за так швидко, але сьогодні ми зробили великий крок у цей бік. І якщо заберуть, своїх героїв країна повинна знати в обличчя і всі вони повинні бути названі поіменно", - вважає головний редактор "Нового времени" Віталій Сич.
"Судді КС на відміну від політиків роблять свою справу тихо, як той євнух з Гри престолів. А останнім часом, як бачимо, ще й без сторонніх очей", - пише оглядач "Укрінформу" Євген Якунов.
"А далі що? А судді хто?" - запитує активістка Анастасія Розлуцька.
І ще кілька реакцій із соцмереж:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-