Зеленський закликав релігійних лідерів перевести богослужіння в онлайн

Зеленський закликав релігійних лідерів перевести богослужіння в онлайн

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав релігійних лідерів України допомогти убезпечити громадян від поширення COVID-19.

Про це інформує пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

“Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій і закликав допомогти у протидії поширенню COVID-19”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час зустрічі Президент зазначив, що, за інформацією МОЗ, в нашій країні в останні тижні фіксується 5-6 тисяч нових випадків інфікування COVID-19 щодня та спостерігається тенденція до зростання захворюваності. Зокрема, найважче переносять хворобу літні люди – на цю категорію громадян припадає 80-85% від усіх летальних випадків унаслідок COVID-19.

За словами Президента, наразі в низці регіонів країни завантаженість ліжок у лікарнях становить 70%, а в деяких населених пунктах – 100%.

«Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи», – наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з COVID-19.

Читайте також: Тимошенко закликає створити COVID-штаб на чолі з Зеленським

«Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисячі щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисячі інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім», – наголосив Зеленський.

Тож Президент закликав представників церков і релігійних організацій влаштовувати релігійні заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема - перевести богослужіння в онлайн-режим.

Зеленський також подякував представникам релігійних організацій за участь у засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) та висловився за їхнє долучення до роботи ТКГ у сфері гуманітарних питань, зокрема - взаємного звільнення утримуваних осіб, доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць утримання на тимчасово окупованих територіях тощо.

Зі свого боку присутні представники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій запевнили, що максимально вживають та вживатимуть заходів для дотримання карантинних рекомендацій, зокрема і щодо соціального дистанціювання задля зменшення ризиків поширення COVID-19.

Читайте також: Sars-CoV-2 вже має понад 13 тисяч мутацій. Чи стає він легший для нас?

Окрім того, як зазначається, при деяких церквах і релігійних організаціях запроваджено соціальні ініціативи із закупівлі та передачі харчів і всього необхідного літнім людям та малозабезпеченим з метою зменшення їхніх соціальних контактів із потенційно хворими людьми, а також «медичного капеланства» для допомоги медикам і недужим.

В Україні минулої доби виявлено 4 766 випадків зараження коронавірусом, загальна їх кількість сягнула 303 638.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-