Комітет ВР із нацбезпеки у середу розгляне питання щодо катастрофи літака Ан-26

Комітет ВР із нацбезпеки у середу розгляне питання щодо катастрофи літака Ан-26

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні 30 вересня планує розглянути питання щодо катастрофи літака Ан-26.

Про це в коментарі Укрінформу сказав голова комітету Олександр Завітневич (фракція партії «Слуга народу»).

«Комітет запланований на 15:00 у середу (30 вересня – ред.). Звісно, розглянемо питання авіакатастрофи» – зазначив політик.

Читайте також: Огляд території місця катастрофи Ан-26 триватиме щонайменше два дні – ОП

Водночас на запитання, чи планують у комітеті запросити на це засідання представників Міністерства оборони України, Завітневич відповів: «Кого запросимо, ще не вирішено. Це залежатиме від проміжного звіту комісії».

Як повідомлялося, увечері 25 вересня у Харківській області при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків, несумісних із життям. Ще один перебуває на лікуванні.

Читайте також: Ідентифікація тіл загиблих у катастрофі Ан-26 триватиме два-три тижні – Уруський

За фактом падіння військового літака Ан-26 розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

У суботу, 26 вересня, на Харківщину прибув Президент Зеленський. За його дорученням для розслідування причин катастрофи створили державну комісію, яку очолив віцепрем'єр Олег Уруський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-