Україна посилила охорону кордону з Білоруссю

Україна посилила охорону кордону з Білоруссю

Укрінформ
Україна посилила охорону кордону з Білоруссю - для цього задіяні всі необхідні ресурси й сили.

Про це повідомив Укрінформу речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Наразі кордон з Білоруссю ми охороняємо в посиленому варіанті, бо ситуація в цій країні досить неспокійна. Після початку ескалації ситуації в Білорусі ми перейшли на посилений режим", — сказав речник.

Він зауважив, що зараз ситуація на кордоні спокійна. На цей час жодних нестандартних ситуацій чи провокацій українські прикордонники не фіксують.

Демченко також повідомив, що прикордонники не спостерігали переміщення будь-якої військової техніки на території Білорусі.

Наразі на кордоні працює 7 пуктів пропуску, щодня кордон перетинають 4-5 тисяч осіб, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Лукашенко доручив посилити охорону кордону "по всьому периметру"

Відразу після виборів в Білорусі розпочалися масові акції проти фальсифікації виборів. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Читайте також: Лукашенко заявляє, що іноземних військ у Білорусі немає

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 17 серпня оголосив про рішення викликати посла України в Білорусі Ігоря Кизима на консультації до Києва для оцінки перспектив українсько-білоруських відносин у новій реальності, що склалася, вироблення відповідних рішень з урахуванням усього комплексу факторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-