Прощання з Борисом Патоном відбудеться у суботу

Прощання з Борисом Патоном відбудеться у суботу

Укрінформ
Прощання з видатним українським науковцем Героєм України Борисом Патоном відбудеться у суботу, 22 серпня, в клубі Кабінету Міністрів, поховають його на Байковому кладовищі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна академія наук, незмінним керівником якої багато років був Патон, у Фейсбуці.

"Прощання з Б.Є. Патоном планується в суботу, 22 серпня, у клубі Кабінету Міністрів України, поховання – на Байковому кладовищі. Про час буде повідомлено додатково", - йдеться у повідомленні.

У НАНУ зазначили, що науковці запам’ятають багаторічного очільника Академії передусім як людину зі світлим розумом, небайдужим серцем, теплим гумором і високою людяністю, людину, якої тепер дуже бракуватиме.

Читайте також: Помер Борис Патон

"У цей скорботний час просимо розділити наше горе та віддати останню шану академіку Борису Євгеновичу Патону", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня у віці 101 року помер президент Національної академії наук Борис Патон. Він був видатним українським вченим в галузі металургії, технології металів, електрозварювання та матеріалознавства, державним та громадським діячем, президентом НАНУ, директором Інституту електрозварювання імені Є.О. Патона НАН України. Перший Герой України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-