Антикорупційний суд закрив справу Омеляна

Антикорупційний суд закрив справу Омеляна

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд закрив кримінальну справу стосовно декларування недостовірної інформації колишнім міністром інфраструктури Володимиром Омеляном.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

"Учора, 18 серпня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання колишнього міністра інфраструктури та звільнила останнього від кримінальної відповідальності за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації), у зв’язку із закінченням строків давності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що справа відносно Омеляна надійшла на розгляд ВАКС 25 вересня 2019 року. У обвинувальному акті йшлося, що він подав декларації за 2015 та 2016 роки із зазначенням недостовірної інформації на суму 3 034 532,16 грн та 8 024 419,10 грн, відповідно.

При цьому строки давності за першим епізодом висунутого обвинувачення спливли 5 листопада 2019 року, а за другим - 30 березня 2020 року.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування у справі Омеляна

У ВАКС зауважили, що після спливу вказаних строків Омеляну двічі роз’яснювали право на звільнення від кримінальної відповідальності. Проте колишній посадовець наполягав на продовженні судового розгляду, а з відповідним клопотанням звернувся до суду 18 серпня 2020 року.

Як повідомлялося, Омелян обіймав посаду міністра інфраструктури з 2016 до 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-