У Держбюро розслідувань підтвердили звільнення слідчого Корецького

У Держбюро розслідувань підтвердили звільнення слідчого Корецького

Укрінформ
Олега Корецького звільнено з посади керівника слідчої групи Державного бюро розслідувань 23 липня.

Про це йдеться у відповіді ДБР на інформаційний запит Укрінформу.

«Повідомляємо, що Корецького Олега Павловича звільнено з посади начальника третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань 23.07.2020 у зв’язку зі скороченням посади державної служби внаслідок зміни штатного розпису з припиненням державної служби, на підставі пункту 1 частини першої статті 87 Закону України «Про державну службу», - йдеться у повідомленні.

У ДБР уточнили, що Корецькому також виплатили грошову компенсацію за дні невикористаної щорічної основної відпустки, дні додаткової оплачуваної відпустки за стаж державної служби та вихідну допомогу у розмірі двох середньомісячних заробітних плат.

Читайте також: Слідчий ДБР Корецький заявляє про безперспективність більшості справ проти Порошенка

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня керівник одного зі слідчих відділів ДБР Олег Корецький заявив, зокрема, що на нього чинився тиск з боку керівництва з метою порушення кримінальних проваджень проти п’ятого Президента Петра Порошенка. Водночас він переконаний у безперспективності справ проти Порошенка.

Зі свого боку в ДБР стверджували, що заява Корецького щодо тиску на нього не відповідає дійсності і є політично мотивованою. Там також заявили, що його дії містять окремі ознаки кримінального правопорушення, а саме: розголошення відомостей досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-