Справи Майдану: ДБР повідомило підозру ще одному поліцейському

Справи Майдану: ДБР повідомило підозру ще одному поліцейському

Укрінформ
Слідчі ДБР повідомили про підозру слідчому Нацполіції у рамках розслідування справ Майдану.

Про це інформує пресслужба ДБР.

«Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, за погодженням з Офісом Генерального прокурора, 17 липня 2020 року повідомили про підозру старшому слідчому СУ ГУ Нацполіції в Київській області, який на момент скоєння злочину обіймав посаду слідчого Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві», - йдеться у повідомленні.

За даними досудового розслідування, 18 лютого 2014 року підозрюваний правоохоронець, за відсутності будь-яких доказів вчинення масових заворушень, здійснив службове підроблення та незаконно затримав учасника акцій протесту за вчинення нібито ним масових заворушень в центральній частині Києва.

Таким чином, як інформують у ДБР, слідчий Нацполіції підозрюється у вчиненні низки злочинів, а саме: незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, вчиненому службовою особою ( ч. 2 ст. 28, ст. 340 Кримінального кодексу України); складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Читайте також: У ОАСК заявили, що їх обшукують у "справах Майдану"

Також цей поліцейський підозрюється у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України); завідомо незаконному затриманні, вчинене в інших особистих інтересах та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу України).

Наразі вирішується питання щодо вручення підозрюваному клопотань про застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-