Україна отримала від МАГАТЕ обладнання для діагностики COVID-19

Україна отримала від МАГАТЕ обладнання для діагностики COVID-19

Укрінформ
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) направило до України гуманітарну допомогу на суму понад 2 млн грн у вигляді обладнання для здійснення діагностики COVID-19 методом ПЛР.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"Допомогу від МАГАТЕ передано до ДП “Укрвакцина” МОЗ України”. Комплект обладнання для здійснення діагностики методом полімерної ланцюгової реакції зі зворотною транскрипцією в реальному часі (RT-PCR) розрахований на здійснення 2000 тестів", - йдеться у повідомленні.

Наразі Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні у тісній взаємодії з МАГАТЕ опрацьовує можливість отримання Україною додаткової технічної допомоги для боротьби з COVID-19.

Читайте також: Німеччина дає ЮНІСЕФ ще €2 мільйони для допомоги Україні

МАГАТЕ започаткувало проєкт допомоги країнам-членам на ранньому етапі спалаху пандемії СOVID-19. Реалізація проєкту здійснюється коштом донорських внесків від країн та організацій з усього світу.

Читайте також: Україна отримала від Італії гумдопомогу для подолання наслідків повеней

Як повідомляв Укрінформ, станом на 30 червня 14 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів. На ранок 30 червня підтверджено 44 334 випадків COVID-19, з них 1159 летальних, 19 115 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 706 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-