Кожна дитина має бути щасливою, і дорослі мусять сприяти цьому - глава МКІП

Кожна дитина має бути щасливою, і дорослі мусять сприяти цьому - глава МКІП

Відео
Укрінформ
Т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко вважає, що дорослі у цей непростий для країни час показують дітям гідний приклад того, як можна подолати перешкоди.

Про це вона сказала у відеозверненні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, оприлюдненому на Тelegram- каналі.

Діти — наш найдорожчий скарб, радість, наше натхнення і наше майбутнє. Існує дві дуже важливі речі, які кожний з нас має усвідомити: незалежно від обставин, кожна дитина має бути щаслива, а дорослі повинні сприяти цьому. Цей рік є непростим для всіх для нас, але пристосувавшись до умов, які диктує життя, ми з вами здобуваємо новий досвід, вчимось разом дисциплінувати себе та знаходити нові можливості для розвитку, тим самим показуючи гідний приклад подолання перешкод молодому поколінню”, - сказала Фоменко.

За її словами, зазвичай у цей день у світі проводиться безліч культурних подій для дітей, відкриваються освітні кампанії. Однак зміна планів у зв'язку із вимушеним карантином не має стати на заваді саморозвитку, культурному збагаченню і самоосвіті.

Читайте також: Кабмін ухвалив низку рішень щодо захисту дітей

Фоменко закликала українців пам'ятати, що, об'єднуючи зусилля заради дітей, ми виховуємо гідних громадян, які стануть гордістю держави.

Також, як наголосила міністр соціальної політики України Марина Лазебна в привітанні під час відкриття онлайн-концерту з нагоди Дня дітей, Перше червня – день наших маленьких громадян, який має нагадати дорослим про необхідність дотримання прав дитини як з боку держави, так і з боку батьків, що особливо важливо у час пандемії, яку переживають Україна і світ.

«Цього року це свято виняткове, бо весь світ переживає випробування коронавірусною хворобою. Тому забезпечення та дотримання в таких умовах прав дитини набуло особливого пріоритету серед інших напрямів політики держави. І наше завдання сьогодні – створити кожній дитині належні умови життя та забезпечити захист її прав, адже тільки дорослим під силу вирішити проблеми дітей», - підкреслила Лазебна.

Вона нагадала, що це також свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає, крім батьків, це батьки-вихователі, прийомні батьки, опікуни та піклувальники, усиновителі, патронатні вихователі, працівники служб у справах дітей, соціальні працівники.

«Пам’ятаймо, що наші діти мають жити в світі, який не знає, що таке пандемія, війна, насилля, жорстокість та біль. Давайте захистимо наших дітей та створимо для них безпечний світ разом», - закликала міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня онлайн-концертом розпочався тижневий марафон до Дня захисту дітей. Онлайн-марафон триватиме до 7 червня. Він організований проєктом Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні» спільно з Міністерством соціальної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-