МОЗ за тиждень зареєструвало 30 лікарських засобів

МОЗ за тиждень зареєструвало 30 лікарських засобів

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я впродовж останнього тижня зареєструвало 30 лікарських препаратів і внесло суттєві зміни до протоколів клінічних випробувань для 43 препаратів.

Про це заявила заступник міністра охорони здоров'я Ірина Микичак на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Упродовж цього тижня з метою полегшення доступу громадян України до лікарських засобів МОЗ зареєстровано 30 лікарських засобів, перереєстровано 41 лікарський засіб, внесено зміни до реєстраційних матеріалів на 171 лікарський засіб. До протоколів клінічних випробувань внесені суттєві зміни для 43 препаратів", - зазначила вона.

Микичак підкреслила, що все це дає можливість розширити асортимент лікування пацієнтів, у тому числі й пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

Читайте також: Люди пенсійного віку мають знаходитися на самоізоляції, але є винятки - МОЗ

Також МОЗ підписав близько 20 наказів щодо постачання в лікарні препаратів, закуплених ще у 2018-20019 роках для лікування дитячої онкології, фтизіатричної допомоги, перитонеального діалізу, серцево-судинних захворювань.

"Упродовж фактично останніх 10 днів МОЗ видано накази і затверджено розподіли лікарських засобів, які закуплені за кошти державного бюджету ще 2018-2019 років. Таким чином, біля 20 наказів дають можливість нарешті поставити в заклади охорони здоров'я ті препарати, які мали бути ще поставлені у 2018-2019 роках", - сказала вона.

Микичак підкреслила, що відповідні рішення стосуються, зокрема, лікарських засобів для дитячої онкології, фтизіатричної допомоги, перитонеального діалізу, серцево-судинної програми та інші.

Як повідомлялося, станом на 29 травня в Україні лабораторно підтверджено 22 811 випадків COVID-19. За добу - 429 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-