Президент схвалив національну стратегію щодо здоров'я школярів

Президент схвалив національну стратегію щодо здоров'я школярів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський схвалив Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі.

Відповідний указ №195/2020 опублікований на сайті глави держави.

"Схвалити Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі", - ідеться в документі.

Зазначається, що стратегію схвалено "з метою забезпечення додержання конституційних прав та свобод дитини, гарантій з охорони дитинства, реалізації прав дітей на освіту, безпечне для життя і здоров’я освітнє середовище, збереження та зміцнення здоров’я підростаючого покоління".

Указом також доручено Кабінету міністрів щорічно затверджувати план заходів із реалізації цієї стратегії.

Читайте також: Уряд спрямував субвенцію на Нову українську школу в регіони

Згідно з документом метою Національної стратегії є формування безпечних, комфортних та здорових умов навчання в закладах освіти, освітнього середовища, яке забезпечує оволодіння учнями компетентностями, необхідними для життя, формування культури безпечної та здорової поведінки.

Реалізувати стратегію передбачається протягом 2020 – 2024 років, а її впровадження забезпечуватиметься в межах компетенції спільними зусиллями державних органів, органів місцевого самоврядування та громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-