Українця з Французького легіону поховають на Батьківщині

Українця з Французького легіону поховають на Батьківщині

Укрінформ
Загиблого у Малі військовослужбовця Французького іноземного легіону старшого бригадира (старшого капрала) Дмитра Мартинюка поховають на Батьківщині, в Україні.

Про це власного кореспондента Укрінформу повідомили у консульсько-правовому відділі Посольства України у Франції.

Напередодні на площі національного готелю Інвалідів у Парижі пройшла церемонія вшанування за традицією надання військових почестей загиблого у Малі українця. Її очолив начальник головного штабу Сухопутних військ ЗС Франції генерал армії Тьєрі Буркард.

Оскільки у Франції діє надзвичайний санітарний церемонія пройшла з обмеженим доступом. Зокрема, на жалобному заході були присутні батьки і брат Дмитра Мартинюка.

Загиблому у складі Французького іноземного легіону українцю посмертно присвоєне чергове військове звання старший бригадир (старший капрал).

Читайте також: Карантин у Франції: Іноземний легіон переходить на вербування онлайн

Як повідомляв Укрінформ, українець Дмитро Мартинюк у складі Французького іноземного легіону помер 1 травня від поранень, яких зазнав 23 квітня у Малі внаслідок спрацювання саморобного вибухового пристрою.

Дмитро Мартинюк народився 28 серпня 1991 року на Хмельниччині. В Іноземному легіоні розпочав службу у 2015 році.

Співчуття у зв'язку із загибеллю українця висловив президент Франції Емманюель Макрон, міністр збройних сил Флоранс Парлі, командування Сухопутних військ, товариші по службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-