Невідкладна планова госпіталізація триває і в умовах карантину - МОЗ

Невідкладна планова госпіталізація триває і в умовах карантину - МОЗ

Укрінформ
Невідкладна планова госпіталізація в умовах карантину не припинена, а у випадках, коли стан пацієнта не потребує невідкладної допомоги, варто консультуватися з лікарем у віддаленому режимі.

Про це на брифінгу 30 квітня розповіла заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не припинена госпіталізація, якщо є так звана невідкладна планова госпіталізація. Як правило, це стосується онкологічних пацієнтів. Тобто, за узгодженням можна звернутися чи в приймальне відділення, чи в реєстратуру онкологічних центрів, стаціонарів... В кожній області є лікарні, є відділення, які сконцентровані на наданні всього обсягу необхідної медичної допомоги, насамперед це ургентна допомога”, - сказала Микичак.

За її словами, у випадках, коли симптоми чи стани пацієнта можуть бути проліковані у віддаленому режимі, таким хворим слід консультуватися з лікарем у телефонному режимі.

Читайте також: За час епідемії зменшилась кількість викликів екстреної меддопомоги – МОЗ

Вона додала, що пацієнти у разі виникнення проблем з наданням медичної допомоги можуть звернутися до обласних департаментів охорони здоров’я чи на "гарячу лінію" Міністерства охорони здоров’я.

Як повідомлялося, в Україні 10 406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-