Депутат

Депутат "Слуги народу" розповів, як захворів COVID-19 на Кіпрі

Укрінформ
Народний депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Холодов розповів, що ймовірно, перехворів на коронавірус, коли перебував на Кіпрі в березні.

Про це Холодов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Як я переніс коронавірус. Відразу скажу, Президент і глава фракції СН, багато колег були в курсі ситуації і морально мене підтримували, так що цей пост для журналістів і надмірно вразливих депутатів", - написав депутат.

Холодов розповів, що захворів на Кіпрі, куди прилетів 15 березня. За словами депутата, 16 березня там мали оперувати його сина.

За словами депутата, він планував повернутися відразу після операції - 17 березня - і мав квиток на рейс Ларнака-Київ.

Читайте також: МОЗ закликає українців залишатися вдома на травневі свята

"У Раді я сиджу практично поруч з депутатами Русланом Горбенком і Володимиром Ватрасом, які одними з перших отримали позитивні тести на коронавірус. Рейс до Києва на 17 березня було скасовано авіакомпанією. Мій стан різко погіршився, і я почав підозрювати, що заразився коронавірусом. У мене були всі симптоми COVID-19, про які попереджають медики: висока температура, лихоманка, кашель, задишка ", - розповів Холодов.

Депутат уточнив, що тест на Кіпрі йому зробити не могли, оскільки людей з симптомами коронавірусу не пускали навіть у будівлі лікарень. За порадою лікарів, він самоізолювався, йому заборонили поїздки.

"На 20 березня було заплановано евакуаційний рейс до Києва. Я вирішив не пробувати вилетіти 20 березня, щоб не порушувати заборону лікарів на переміщення і не наражати на небезпеку зараження сотні громадян України в літаку", - написав Холодов.

Він зазначив, що переніс хворобу досить тяжко, його сім'я весь цей час перебувала в самоізоляції.

"12 днів я приймав антибіотики. Тільки після того, як мені стало легше, я почав шукати способи повернутися до Києва", - написав Холодов.

Депутат планує прилетіти до Києва сьогодні, 30 квітня, рейсом Ларнака-Київ.

фото: КОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-