Моніторингова місія ООН закликає уряд України захистити в'язнів від COVID-19

Моніторингова місія ООН закликає уряд України захистити в'язнів від COVID-19

Укрінформ
В Україні необхідно запровадити невідкладні заходи для запобігання поширенню COVID-19 в пенітенціарних установах.

Про це заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда ​​Богнер, інформує пресслужба організації.

"Я вельми стурбована тим, що у пенітенціарних установах у Чернівцях та Кропивницькому зафіксовані випадки зараження COVID-19. Існує нагальна потреба посилити заходи, які вживаються, в місцях тримання під вартою, оскільки COVID-19 може швидко поширюватися в установах, де люди перебувають у тісному контакті один з одним",- заявила Богнер.

Голова місії привітала відповідні заходи, які ухвалив уряд України, зокрема, план реагування на пандемію для запобігання потраплянню та розповсюдженню COVID-19 у місцях тримання під вартою, однак її турбує "швидкість реалізації цього плану".

"Я закликаю Міністерство юстиції та Міністерство охорони здоров’я посилити реагування на COVID-19 в пенітенціарній системі України, зокрема шляхом вдосконалення скринінгу співробітників та затриманих осіб, які прибувають, а також дотримання соціального дистанціювання, надання дезінфікувальних засобів та застосування інших заходів для того, щоб зупинити поширення вірусу", - зазначила голова місії.

Читайте також: Російська агресія буде в центрі головування України у Форумі ОБСЄ – Кулеба

Вона також закликала донорів допомогти забезпечити пенітенціарні установи в Україні засобами захисту.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 28 квітня серед працівників Державної кримінально-виконавчої служби та осіб, узятих під варту, виявлено 6 випадків захворювання на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-