“Мрія” та “Антей” полетять до Китаю за черговим гуманітарним вантажем для України

“Мрія” та “Антей” полетять до Китаю за черговим гуманітарним вантажем для України

Укрінформ
Прибуття до Китаю літаків "Мрія" АН-225 та "Антей" АН-22 за гуманітарним вантажем для України заплановане на 2-3 травня.

Про це повідомило посольство України в Китаї.

"2-3 травня найбільший у світі український транспортний літак «Мрія» АН-225 та «Антей» АН-22 мають прибути до портового міста Тяньцзінь за гуманітарним вантажем (медичні засоби та обладнання для боротьби з COVID-19) на замовлення Міністерства охорони здоров’я України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що транспортне забезпечення цієї благодійної акції здійснює авіакомпанія АТП ДП "Антонов".

У диппредставництві акцентували, що українські дипломати своєчасно нотифікувало органи влади КНР для безперешкодного здійснення вказаних рейсів, а також долучатиметься до розв'язання питань, пов’язаних із забезпеченням завантаження літаків.

Читайте також: Українське супутникове ТБ розкодують - Зеленський домовився з медіагрупами

Прибуття вказаних літаків до Китаю стане своєрідним рекордом, адже кількість гуманітарних рейсів у рамках ініціативи «Повітряний міст Україна-Китай» з урахуванням "Мрії" та "Антея" перевищить двадцять, зазначили у посольстві.

Як повідомлялося, минулого тижня транспортний літак Ан-225 "Мрія" доставив до України 12 млн масок для лікарень та аптечних мереж, майже 260 тис. захисних окулярів для медиків, понад 100 тис. костюмів п'ятого рівня захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-