Медреформа: за два дні планують підписати договори з усіма лікарнями

Медреформа: за два дні планують підписати договори з усіма лікарнями

Укрінформ
Національна служба здоров’я розраховує завершити кампанію з підписання договорів з лікарнями протягом двох днів.

Про це на брифінгу сказав директор департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Кампанія з підписання договорів між НСЗУ і закладами, які надають спеціалізовану медичну допомогу майже завершена. Ми підписали 96% договорів з обох сторін. Залишилося невелика частина, яка очікує на технічні правки з боку закладів охорони здоров’я, і ми сподіваємося, що протягом двох днів, сьогодні і завтра, повністю буде завершена договірна кампанія”, - сказав Віленський.

Наразі договори з НСЗУ підписали 1 524 заклади спеціалізованої медичної допомоги, з яких 50 приватних. Загалом проєкти договорів отримали 1 662 надавача спеціалізованої медичної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня в Україні стартувала у повному обсязі Програма медичних гарантій - перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту. Станом на 1 квітня Національна служба здоров’я уклала контракти з більш ніж 1,5 тисячами лікарень по всій країні. Всього в програмі медичних гарантій передбачено 27 пакетів медичних послуг, з яких 5 є пріоритетними: лікування гострого інфаркту міокарда; лікування гострого мозкового інсульту; допомога при пологах; неонатальна допомога; ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань.

Читайте також: Держава фінансує медзаклади виключно на лікування - Нацслужба здоров’я

Для того, щоб отримати медичну послугу на вторинному рівні, пацієнту необхідно звернутися до лікаря первинної ланки, з яким він уклав декларацію, або до вузькопрофільного спеціаліста і отримати направлення на лікування чи обстеження. Пацієнт має право обирати лікарню, в якій йому нададуть медичні послуги. Єдина умова - у лікарні має бути підписаний з Національною службою здоров'я контракт, тоді вона отримає від НСЗУ кошти за надання конкретної медичної послуги. Для пацієнта ця послуга буде безоплатною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-