Скалецька сказала, скільки українців вже підписали декларації з сімейними лікарями

Скалецька сказала, скільки українців вже підписали декларації з сімейними лікарями

Відео
Укрінформ
На сьогодні вже 29 мільйонів українців уклали декларацію з сімейним лікарем.

Про це повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька у своєму Facebook.

"Сьогодні 1 березня, а це означає, що вже через місяць почнеться наступний крок змін в системі надання медичної допомоги. Запрацює Програма медичних гарантій. Маючи направлення сімейного лікаря, можна буде отримувати оплачену державою амбулаторну і стаціонарну медичну допомогу, хірургічне втручання, пройти обстеження, зробити вакцинацію, аналізи, діагностику, отримати ліки. На сьогодні вже 29 мільйонів українців уклали декларацію з сімейним лікарем. Звертаюся до тих, хто цього ще не зробив – обрати свого сімейного лікаря", – написала вона.

Читайте також: Температурний скринінг на кордоні не збільшує черг: як триває процедура

Міністерка нагадала, сімейний лікар – це не лише направлення до вузьких спеціалістів. 

"Це той, хто має дати пораду як вести здоровий спосіб життя, як розібратися в календарі щеплень, як краще запобігати поширенню тих чи інших захворювань, особливо в період підвищення епідемічного порогу грипу, як розібратися в симптомах тих чи інших захворювань. Тобто, сімейний лікар буде порадником і підтримкою для того, щоб ви були здорові та менше хворіли", - додала вона.

Читайте також: Реформа вторинки: пацієнтові все одно доведеться платити в лікарні чи ні?

Нагадаємо: закон про “Державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення” набув чинності два роки тому — 30 січня 2018 року. І вже у квітні розпочалося підписання декларацій з лікарями первинної ланки, а медзаклади стали працювати за новими правилами та отримувати гроші за надані послуги.

До сімейних лікарів, яких пацієнти самі ж обрали, з’явилася можливість записуватися на прийом в режимі онлайн, витрачати менше часу у чергах, а ще - отримати базові послуги за рахунок держави навіть у приватних лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-