Експрезиденти Польщі закликали владу країни допомогти українським заробітчанам

Експрезиденти Польщі закликали владу країни допомогти українським заробітчанам

Звернення
Укрінформ
Уряд Польщі повинен якнайшвидше затвердити довгострокову міграційну політику, що дозволить українцям нормально працювати в цій країні.

Про це йдеться у спільному зверненні до уряду Польщі, який оприлюднили у вівторок експрезиденти Александер Кваснєвський та Броніслав Коморовський, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Утримання високого темпу економічного розвитку можливе завдяки мігрантам з України, котрі обрали Польщу як місце роботи, а дедалі частіше - і проживання”, - зазначається в заяві.

Підкреслюється, що завдяки присутності українських трудових мігрантів забезпечується конкурентоздатність польських підприємств.

Читайте також: Нова міграційна політика Польщі: чого чекати українцям

Як зауважили експрезиденти, з 2020 року Німеччина значно спрощує правила для трудових мігрантів з-поза меж ЄС, наслідком чого може стати відплив робочих рук із Польщі - особливо висококваліфікованих фахівців.

“На жаль, у цій сфері ми бачимо відсутність стратегічних рішень польського уряду”, - констатують політики.

На їхню думку, через складне міграційне законодавство втрачають польські роботодавці - і загалом погіршується імідж Польщі.

“Ми закликаємо негайно зробити кроки до опрацювання довгострокової міграційної політики у співпраці з експертними центрами, органами місцевого самоврядування і профспілками”, - йдеться у зверненні.

Читайте також: Українська трудова міграція до Польщі молодшає

Кваснєвський і Коморовський закликали у стислі строки запровадити прозорі адміністративні процедури для громадян України, які хочуть працювати в РП.

За різними даними, у Польщі працює до півтора мільйона громадян України.

Як очікується, підстави нової міграційної політики Польщі уряд країни оприлюднить за пів року.

Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-